Por favor, si queréis colaborar en que la pandemia se reduzca, hagamos como en Chequia o Japón: no salgamos de casa sin mascarilla, aunque sea casera. Aconsejan algodón por su respirabilidad

No te contagies, no me contagies. #mascarillasxatodos

Tutorial para hacerlas https://neurosalus.com/coronavirus/tuto ... rillas.pdf

Jardí enfonsat. Viatge a Castilla-Lleó - Teresa Pàmies

En principio incluye biografías, autoayuda, libros de viajes, arte y otros que no sean ensayos o de divulgación.

Moderador: magali

Responder
Avatar de Usuario
sergio,
Vivo aquí
Mensajes: 21561
Registrado: 14 Ene 2009 15:39

Jardí enfonsat. Viatge a Castilla-Lleó - Teresa Pàmies

Mensaje por sergio, » 10 Mar 2018 12:01

Imagen

Editorial: Destino
ISBN: 9788423321223
Páginas: 172
Año: 1992
Des que va veure El desencanto per primera vegada, Teresa Pàmies es va fer el propòsit de conèixer els escenaris on es desplegava la història i esbrinar algunes de les claus que el film deixava a la penombra. El jardí enfonsat és el jardí de la casa del poeta Leopoldo Panero, a Astorga. Aquell jardí on es succeïen les confessions de la vídua i els fills del poeta, que Jaime Chávarri va aplegar a la seva pel·lícula. Teresa Pàmies hi entra sense llanterna, ni espalma, ni gos pigall. Aquest llibre s'inicia, doncs, amb una indagació sobre la decadènca i descomposició d'una família interpretada des de les pedres mateixes de les façanes d'Astorga. Després recull el viatge de l'escriptora per Castella, un viatge que acaba en un altre jardí, el de san Francisco, al bell mig de Lleó, i que inclou aturades a llocs com el Santuario de la Virgen del Camino o Valencia de don Juan i el seu castell gòtic del segle XIV. Amb la seva penetrant capacitat d'observació, des de la qual descriu i evoca, Teresa Pàmies ens presenta la seva visió de Castella, portada por un desig explícit de fer-nos més cognoscible i alhora més propera, com ja havia fet anteriorment amb altres paisatges.

Avatar de Usuario
sergio,
Vivo aquí
Mensajes: 21561
Registrado: 14 Ene 2009 15:39

Re: Jardí enfonsat. Viatge a Castilla-Lleó - Teresa Pàmies

Mensaje por sergio, » 10 Mar 2018 12:02

He copiado a mano la contracubierta. Es un libro bastante desconocido, creo. A ver qué tal está. Lo empiezo hoy. Justo ayer estuve en Astorga :boese040:

Avatar de Usuario
Arden
Vivo aquí
Mensajes: 14872
Registrado: 28 Oct 2008 08:59

Re: Jardí enfonsat. Viatge a Castilla-Lleó - Teresa Pàmies

Mensaje por Arden » 10 Mar 2018 22:15

Tiene muy buena pinta, ya contarás a ver qué tal.
Ronroneos de Óscar Hernández-Campano. Vida y destino de Vasili Grossman. Cruising. Historia íntima de un pasatiempo radical de Álex Espinosa.

Responder