Maria Rosa - Àngel Guimerà

¿Quién no ha leído a Lope de Vega y Calderón entre otros muchos autores? Buñuel, Almodóvar, Fellini, ¿qué sería de una buena película sin un buen guión?

Moderador: Arden

Responder
Avatar de Usuario
Arden
Vivo aquí
Mensajes: 16094
Registrado: 28 Oct 2008 08:59

Maria Rosa - Àngel Guimerà

Mensaje por Arden »

Imagen

MARIA ROSA
ANGEL GUIMERA , ANGLE, 2008

DATOS DEL LIBRO
Nº de páginas: 152 págs.
Editorial: ANGLE
Lengua: CATALÁN
ISBN: 9788496970564
Angle dice:

Una visió renovada d’una de les grans obres d’Àngel Guimerà. Maria Rosa, un clàssic actual Maria Rosa és una de les obres capitals d’Àngel Guimerà, al costat de Terra baixa (també en aquesta col·lecció) i Mar i cel. Estrenada el 1894 va tenir un èxit immediat. Els protagonistes són un grup de treballadors d’una carretera. L’assassinat del capatàs va portar l’Andreu, el marit de la Maria Rosa, a la presó de Ceuta, on finalment mor. Marçal, que sempre s’ha estimat la Maria Rosa, aconsegueix enamorar-la i casar-s’hi, però unes revelacions desencadenaran la tragèdia. Obra d’una gran intensitat dramàtica, Maria Rosa combina un triangle amorós amb qüestions més socials i realistes (el món del treball, el lloc de les dones, el pes de l’Església...), però, per damunt de tot, destaquen els personatges de Maria Rosa i Marçal, enduts per la força incontrolable de la passió.
Ayer conseguí esta obra. No he leído nada de Guimerà y creo que ya es hora de conocer este autor. :lista:
La IIíada de Homero. Revancha de Kiko Amat.
Avatar de Usuario
Chubbchubb
Vivo aquí
Mensajes: 15737
Registrado: 19 Ago 2010 02:32
Ubicación: Barcelona

Re: Maria Rosa - Àngel Guimerà

Mensaje por Chubbchubb »

Pues, Arden, no sé si es buena idea que empieces por esta, no es de las mejores, la verdad... :roll: Ahora justamente está en cartel en el TNC, yo iré a verla en un par de semanas, pero... :roll:
La más conocida de Guimerà es Terra baixa, pero yo casi te recomendaría antes La filla del mar o Mar i cel ;)
Responder